وزارت خارجه ونزوئلا در بیانیهای هشدار داد کاراکاس به واسطه اظهارات اخیر نماینده احتمالی آمریکا در سازمان ملل علیه ونزوئلا، از تصمیم برای ایجاد روابط حسنه با آمریکا صرفنظر میکند.
پاور اخیرا در جلسه رأی اعتماد سنا آمریکا که روز چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، کشورهایی چون «کوبا»، «ایران»، «روسیه» و «ونزوئلا» را بعنوان «رژیمهای سرکوبگر» خطاب کرد و گفت که اگر بعنوان نماینده آمریکا در سازمان ملل تأیید شود، مقابل این کشورها میایستد.
گرچه ونزوئلا روزانه 900 هزار بشکه نفت به آمریکا صادر میکند اما «واشنگتن» و «کاراکاس» از سال 2010، هیچ تبادل سفیری نداشتهاند.
وزارت خارجه ونزوئلا در بیانیهای اعلام کرد: جمهوری بولیواری ونزوئلا بدینوسیله، به فرایند عادی سازی روابط دیپلماتیک خود با آمریکا که اوایل ماه ژوئن آغاز شد، پایان میدهد.
در ادامه این بیانیه آمده است: ونزوئلا مخالف دستورکار مداخلهای است که پاور آن را مطرح کرد و تأکید میکند که ایدههای توهینآمیز وی بعدها توسط وزارت خارجه آمریکا تأیید شد و از نظر لحن و محتوا با اظهاراتی که پیشتر توسط «جان کری» وزیر خارجه آمریکا، مطرح شده بود در تضاد و تناقض است.
«جان کری» و «الیاس خوآ» همتای ونزوئلایی وی، در حاشیه نشست سازمان کشورهای آمریکایی در «گواتمالا» در ماه ژوئن به توافق رسیدند که مقامات دو کشور به زودی برای گفتوگوهایی که میتواند به تبادل سفیر بین دو کشور منتهی شود، با یکدیگر دیدار کنند.
«نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا، روز پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد که اظهارات پاور، «ظالمانه» بوده است و خواستار «اصلاح فوری» از جانب واشنگتن شد اما در عوض، وزارت خارجه آمریکا روز جمعه از پاور دفاع کرد.
اوباما هنوز پیروزی مادورو در انتخابات 14 آوریل (25 فروردین ماه) ریاستجمهوری ونزوئلا را تأیید نکرده است.