دولت مدعی است که از هفده قشر (category) شامل مجلس ملی، مجلس سنا، شوراهای ولایتی، علما، سران اقوام، شخصیتهای برجسته، زنان، نهادهای مدنی، معلولان، تجار، صنعتگران، حقوقدانان، کاندیداهای ریاست جمهوری و غیره که 2500 نفر می باشند حضور دارند، تا آخر روز جمعه 15 ماده از متن پیمان امنیتی را مورد بررسی قرار داده اند.
تعدادی از نمایندگان لویه جرگه مشورتی ضمن مخالفت با برخی مواد متن گفته اند که باید این پیمان تعدیل شود و اگر بدون تعدیل این پیمان به امضا برسد به ضرر افغانستان خواهد بود.
"سید شریف" اهل استان لغمان که به نمایندگی معلولین و خانواده های شهدا در این جرگه شرکت می کند، می گوید مصونیت قضایی برخلاف ارزشهای دینی است و همچنین دارای مواردی است که با ارزشهای دینی و اسلامی در تضادند و باید تعدیل شوند. وی این پیمان را به نفع کشورش نمی داند و می افزاید هیچ ضمانتی حتی در نامه رئیس جمهور اوباما نیست که واقعا این پیمان به نفع افغانستان باشد و با ارزشهای اسلامی در تضاد نباشد.
همچنین "مفتی عبدالرحمان" که از استان بدخشان در لویه جرگه شرکت کرده می گوید مصونیت قضایی که امریکا به دنبال آن است، دین اسلام را در حقیقت در یک سرزمین اسلامی کاملا زیر سوال می برد. همچنین عملیات و آزادی عمل برای نیروهای امریکایی به استقلال و تمامیت ارضی افغانستان ضرر می رساند.
البته ناگفته نماند یک نفر از سوی شورای علمای افغانستان که در این لویه جرگه شرکت می کند که نخواست نامش فاش شود گفت وی حاضر نبود در این لویه جرگه مشورتی شرکت کند و شرکت را برای خود عار و ننگ می دانست. همچنین افزود از سوی شورای علما برای این شرکت مجبور شده اند. به هرحال وی ضمن تشریح وضعیت داخلی لویه جرگه مشورتی اذعان داشت که جرگه طوری مهندسی شده است که در هرکمیته آن افراد انگشت شماری سخن مخالف بر زبان می آورند و اکثریت اعضای هر کمیته از افراد عادی و بسیار ساده اند و هیچ نمی گویند و اصلا حرف زدن بلد نیستند چه برسد به اینکه در مورد یک متن که از نظر حقوقی و دستوری پیچیدگیهای خاص خود را دارد، اظهار نظر کنند.
وی همچنین در مورد اظهارات کرزی در سخنرانی افتتاحیه خود که در روز پنجشنبه ایراد کرد گفت اگر لویه جرگه مشورتی با این پیمان توافق نیز انجام دهند وی آن را امضا نخواهد کرد بلکه بعد از برگزاری انتخابات توسط حکومت بعدی امضا خواهد شد،گفت که این حرف ها همه خیمه شب بازی است.
آقای کرزی از یکسو می خواهد وانمود کند که با این پیمان موافق نیست و خود را تبرئه کند و از سوی دیگر امریکا را تحت فشار قرار می دهد تا یک معامله با وی انجام دهد و کاندیدای مورد نظر وی را در انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی برساند.
وی در پاسخ به این پرسش که مگر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری از صندوقهای رای بیرون نمی آیند گفت که انتخابات گذشته افغانستان را اگر مورد بررسی قرار دهیم به این پاسخ می رسیم که صندوقهای رای بیشتر به شکل جعلی پر می شوند و امریکا باید آن را تائید کند.
ناگفته نماند که در تاریخ افغانستان لویه جرگه هایی که از سوی حکومتها فراخوانده شده اند معمولا برای مشروعیت دادن به تصمصم دولتی بوده است.