وزارت دفاع آمریکا، پول هنگفتی را به خاطر خریداری مخابره برای ارتش افغانستان به یک شرکت آمریکایی پرداخت کرده است که بیشتر این پول ها از سوی این شرکت ضایع شده است .همچنین 133 میلیون دالر دیگر نیز برای خریداری ابزار ارتباطات از طرف وزارت دفاع آمریکا با شرکت دیگری به قیمت بالا قرارداد شده است که در چنین شرایطی برای ارتش افغانستان نیاز نبوده است.
جان سپکو، بازرس ویژه آمریکا که معروف به افشای فساد در افغانستان می باشد، نگران است که کمک های آمریکا به نیروهای امنیتی افغانستان با خطر ضایع شدن، مواجه شده است.
جان سپکو ادامه می دهد: وزیرانی که مسوولیت برنامه ریزی برای این کمک ها را در افغانستان دارند، از توانایی لازم برای مصرف شفاف این پول ها برخوردار نیستند.
از طرفی، فرماندهی مشترک انتقال امنیتی آمریکا، تجهیزاتی را برای ارتش افغانستان خریداری کرده است که نیازی به آنها نبوده است پس این هدر رفتن پول توسط خود آمریکا صورت گرفته است که به بهانه های متفاوت به گردن حکومت افغانستان می اندازد بنابراین باید به آقای جان سپکو گفت که نگران جیب آمریکا نباشد.
از طرفی، تاکنون نزدیک به صد میلیارد دالر برای بازسازی افغانستان هزینه شده است که از سال 2009 تاکنون 753 شکایت از بدهکاری شرکتهای آمریکایی به شرکتها و پیمانکاران افغانستانی دریافت شده است، در حال حاضر 20 شرکت آمریکایی از حدود 150 شرکت و پیمانکار افغانستانی بدهکار می باشند که با خروج از افغانستان آدرسی نیز از خود برجای نگذاشته اند.
کمک های خصوصی شده آمریکا به شکل فزاینده ای جزو مکانیزم پر کردن صندوق های فلزیِ شرکت های منتخب آمریکا و جیب کسانیکه بدون آن هم ثروتمند هستند، چیز دیگری نیست.
پس کمک های مالی وعده داده شده کجا است که هنوز نصف پایتخت مانند سابق روی خرابه ها می باشند و بسیاری از مردم هنوز در خیمه ها زندگی می کنند، هزاران تن از آنها نمی توانند برای خود کار بیابند، بچه های شان به طور مزمن گرسنگی می کشند، زن ها با چادر های کهنه در خیابان ها گدایی می کنند یا مشغول فاحشگی هستند، اطفال را می دزدند و به فروش می رسانند.
مردم هیچ کشوری نمی توانند هم افزایش ناامنی ها را تحمل کنند و هم حضور گسترده نظامیان خارجی را که به بهانه تامین امنیت به سرزمینشان آمده اند. اعتماد مردم به نیروهای خارجی خصوصا آمریکا ازبین رفته است زیرا بارها با افشای برخورد غیراخلاقی و ضدانسانی سربازان آمریکایی، شاهد اعتراضات گسترده مردم بوده ایم. حال سوال این است که در این شرایط وظیفه دولت و پارلمان افغانستان چیست؟
نیروهای خارجی اعتقادات مردم را درنظر نگرفته اند و بدون مشورت با دولت عملیات خودسرانه انجام داده اند. اکنون بهترین فرصت است تا حکومت و پارلمان زمان و نحوه حضور نیروهای خارجی را مشخص کنند و هرگاه این کار انجام نشود، پیامدهای منفی را به دنبال خواهیم داشت.