سفیر ایالات متحده آمریکا در افغانستان که به شهر مزارشریف سفر کرده است می گوید که با عدم امضاء پیمان امنیتی گزینه صفر در افغانستان عملی خواهد شد. جیمز کنینگهام همچنین گفت که آمریکا از انتخابات شفاف در این کشور حمایت می کند.
جیمز کنینگهام سفیر ایالات متحده امریکا در افغانستان که به شهر مزارشریف امده است در یک نشست خبری گفت که در این سفر با عطا محمد نور والی بلخ، شماری از جوانان، فعالان مدنی و نیز گروهی از حقوقدان دیدار و ملاقات کرده است.
سفیر امریکا در افغانستان بیان داشت: «عدم امضاء توافقنامه امنیتی میان کابل – واشنگتن تاثیرات ناگواری دارد که از کاهش کمک های انکشافی و توسعوی گرفته تا بیرون شدن نیروهای نظامی از افغانستان، که بیشتر این تاثیرات افغان ها را متاثیر میسازد.»
آقای کنینگهام تصریح کرد: «اگر پیمان امنیتی میان افغانستان و امریکا امضاء نشود، امریکا و دیگر کشورهای جامعه جهانی نیروهای شان را از افغانستان بیرون خواهند کرد، چون دیگر مشروعیت بر حضور این نیروها در افغانستان وجود ندارد.»
وی با بیان اینکه عدم امضاء سند امنیتی بی باوری و بی اعتمادی را در افغانستان و در منطقه به میان آورده است، افزود: «امریکا تلاش دارد که با افغانستان به یک توافق دست پیدا کنند تا از مشکلات و بی باوری ها بیشتر جلوگیری صورت گیرد.»
سفیر امریکا در افغانستان می پذیرد که در این اواخر مشکلات و چالش ها در روابط کابل–واشنگتن بوجود امده است اما تاکید کرد که در یک دهه گذشته امریکا و افغانستان دستاوردهای قابل ملاحظه ی داشته اند.
جیمز کنینگهام معتقد است که موادهای پیمان امنیتی میان افغانستان و امریکا از سوی لویه جرگه و برخی زیادی از بزرگان افغان تائید و مورد پشتیبانی قرار گرفته است، از این رو باید کرزی این پیمان را امضاء کند.
در عین حال سفیر امریکا در افغانستان نیز تاکید کرد که امریکا و کشورهای جامعه جهانی از یک انتخابات شفاف، عادلانه و سالم در افغانستان حمایت کرده و خواست آنان این است که انتخابات افغانستان فراگیر و معتبر باشد.
موصوف ادامه داد: «اگر انتخابات افغانستان به گونه شفاف و همه شمول برگزار شود و نتایج ان از سوی افغانها پذیرفته و باعث ترویج وحدت ملی گردد، کشورهای جامعه جهانی نیز این انتخابات را می پذیرد.»
به گفته این مقام امریکایی اکنون زمانی آن رسیده است که افغان ها سرنوشت خودشان را تعین کنند و تصمیم گیرنده نهائی در رابطه به افغانستان خود افغان ها می باشند.
این در حالی است که انتخابات در کمتر از یک ماه دیگر در 16 حمل سال 1393 همزمان با بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان برگزار خواهد شد.