اعدام این روحانی برجسته شیعه توسط رژیم آل سعود را می توان به مثابه یک حرکت تحریک آمیز و با هدف ایجاد وحشت و خاموش کردن صدای مخالفان و مردم تلقی کرد. ریاض با علم به این نکته که اعدام شیخ نمر_آن هم درست زمانی که اقلیت شیعه مدام از جانب داعش و گروه های تروریستی به طور کاملا گسترده و برنامه ریزی شده مورد تعرض و شکنجه قرار می گیرد_منجر به تیرگی روابط این کشور با ایران و شعله ور شدن احساسات جامعه شیعیان خواهد شد، اقدام به این کار کرد. ملک سلمان با اعدام 47 نفر در یک روز این پیام را به مخالفان داد که هر گونه حرکت اعتراضی دراین کشور به شدت سرکوب می شود. آل سعود در مرحله نخست با افزایش امکانات رفاهی سعی می کند که مردم را راضی نگه دارد و در مرحله بعد با هرگونه اعتراضی به شدت برخورد می کند. حکومت های استبدادی برای تحکیم پایه های دیکتاتوری خود دست به اعدام و سرکوب گسترده مردم می زنند. روزنامه هندو در ادامه نوشت: عربستان سعودی به خوبی می دانست که با اعدام شیخ نمر روابط تهران و ریاض تیره می شود اما با این حال برای برهم زدن وضعیت منطقه این اقدام را انجام داد. این روزنامه در ادامه می نویسد: مذاکرات هسته ای ایران و گروه پنج بعلاوه یک و دعوت تهران برای گفت وگوهای صلح سوریه باعث نگرانی هرچه بیشتر ریاض شده است .
- یکی از قربانیان اصلی افزایش تنش مابین ایران و عربستان سعودی، برنامه ایجاد صلح و برقراری امنیت در سوریه خواهد بود. با توجه به نقشه راهی که چند هفته اخیر در شورای امنیت سازمان ملل مورد توافق قرار گرفت، دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه و ائتلافی از گروه های شورشی، قرار است در ماه جاری درباره برنامه صلح وارد مذاکره شوند و همکاری ایران و عربستان برای برقراری صلح در سوریه_جایی که در آن به دلیل جنگ های داخلی جاری، بیش از 250.000 نفر کشته شده اند_ باید بیش از پیش ادامه پیدا کند.
- اگر چه عربستان توافقنامه هسته ای ایران را پذیرفته است، اما این کشور نمی تواند حضور دوباره ایران در صحنه بین المللی و منطقه ای را تحمل کند.